martes, 19 de junio de 2012

CARTA AL MEU PRIMER SECRETARI



Benvolgut company Primer Secretari.

Com ja saps, els ciutadans d´aquest país estem cansats, gairabé exhausts…

Sempre he agraït les comunicacions que el nostre partit fa arribar a la militància. Però potser és moment de “factum non verba”…

Quan utilitzem expressions com “traslladar propostes”, “donar suport”,”per unanimitat”, “necessitat de participació”, etc,etc. Realment no estem responent a la realitat que com a partit progressista ens demana la societat a la que crec, representem.

Defensar els drets socials és objectivament el que ens pertoca, però potser hauríem de procurar als nostres votants i a la ciutadania en general, una estructura “real” que legitimi les seves aspiracions i demandes.

Tan sol sóc un militant, un “activista” pot ser de perfil baix, però visc el dia a dia de forma amplia i realista…

Ets l´alcalde d´una població molt important de Catalunya. La seva història social i econòmica ha tingut i té molt de pes. Tanmateix això em fa pensar que disposes, pot ser més que d´altres companys del PSC, d´una percepció més qualificada. Si us plau, aprofita-ho.

En la política actual, els càrrecs electes semblen haver perdut la visió de la societat que suposadament gestionen i diuen protegir. La ciutadania pensa que prioritzen els seus interessos als dels seus votants. La derivada és la malfiança. Sembla estar trencat el “contracte social”.

Em sap greu dir-ho, però els nostres càrrecs electes semblen (als ulls de les bases) autentificar-se de portes endins. Molts ciutadans pensen que els nostres polítics fan o diuen coses que afavoreixen la seva imatge dins del partit.., sense trascendència social.

El Partit, el nostre Partit, sembla tenir ment pròpia, es massa prudent, poc inclinat a prendre decisions, lent davant de les necessitats dels “governats”. El paper de lideratge sembla abocar-se a l´estructura, la política real deixa d´existir…

Podría dir-se que les causes d´interès comú estan desprestigiades, els suposats líders s´han encarregat d´arribar fins a aquest punt.

L´opinió generalitzada de la ciutadania és que els socialistes no practiquem el que prediquem. Hem deixat de ser percebuts com a referents, com a líders que comparteixen riscos i sacrificis “els socialistes només miren pels seus interessos”.

Hem lluitat durant molts anys per aconseguir estructures de govern democràtiques. Ara, correm el risc de que davant de la nostra aparent incapacitat de gestionar la realitat, apareguin d´altres opcions que mitjançant símbols i lemes aglutinin a la massa social.

Mirar a d´altre banda no és fer política, mirar a una altre banda no és governar. Mirar a una altre banda es provocar que vingui algú i faci allò que nosaltres no hem volgut fer.

Com a militant estic i estaré a disposició d´una ideología que considero propia per tradició i convenciment. Però voldría comunicar-te que tanmateix milito en un Partit però no pertanyo a ell. L´objetivitat i la veritat ens fa forts…

Com deia un insigne company, el bon polític “dice lo que piensa y hace todo lo que dice”…

Vull desitjar-te tota la sort. Conte amb mí.

Josep Andreu García Cuestas
Militant de Base

No hay comentarios:

Publicar un comentario